RWANDA DIRECT

Примерок кратка турнеја 01

Rwanda Silverback Mountain GorillaRD 01: Горила Следење ден патување:

Поаѓање 03.30 часови и враќање 19.00 часа
Маршрутата:
А многу рано, но освежувачки почеток, возиме низ тивка улиците на Кигали, до планините со делови на утринска магла подолу и ликвидација возење низ живописните предели на северо-западниот дел на трасата на земјата на илјада ридови.
На патувањето ќе ве однесе од Кигали, во текот на приградски Кигали влегуваат во провинцијата Ruhengeri по часа возење, каде што реката Nyabarongo ќе ве придружува преку дел од патувањето, amongst the cries of little children along the winding roads for empty water bottles or biscuits etc. 
По донесувањето Nemba, спектакуларниот пејзаж ќе те фати, еднаш на врвот и видливост овозможувајќи ви Сега ќе видите на величествената Вулканите во далечината, на живеалиште за ретки планински горили. Во раните утрински часови светлина ќе биде совршен за аматерски и професионален фотограф.
Ruhengeri покраината е една од најгусто населените области во Руанда и може да ја забележат, некои велат дека поради тоа што се нарекува храна кошница на Руанда. Градот е типичен ридот станица градот, доста пријатен во текот на денот и студено ноќе, убавината е во тоа што многу малку комарци ако некој може да ви harrass.
Ќе се вози преку 13 километри на нечистотија, но убава патот, пејзажот ќе ви плени, на домување по патиштата ќе ви amaze и народот по патиштата ќе фати вашите срца. Сега ќе влезат Kinigi основата на планините со pyrethrum полиња и величествената синџир на вулкани втренчено зјапам во тебе.

visoke and KarisimbiНие пристигне директно на известување точка каде што горила групи ќе бидат доделени на trackers. Тогаш ќе бидат доведени до работ на Националниот парк. Briefing by the park's guides/rangers on Do’s & Правите во внатрешноста на паркот и кога ќе се соочите со горилата. You will now commence a heart throbbing “never-to-forget” tracking experience of a lifetime. Професионалните Ренџерс ќе го информира сите вас по должината на рутата и да одговори на прашања може да имате.
СЛЕДЕЊЕ може да земе нешто помеѓу 2-4 часа и ќе започне во околу 2000 meters/6500 нозете на надморска височина во горниот падини на Вулканите. Крај на времето со ретки планински горили е за 1 час, по што ќе одјавување на паркинг, се освежат во куќи (опционални ручек во Kinigi куќи / горилата) време овозможува возење на TWIN LAKES на Burera & Ruhondo. Околу 15-1600 hrs drive back to Kigali to your hotel/residence. 

Includes :

  • Превоз во 4 тркала со возач / водич + надоместоци
  • Еден Горила Следење дозвола
  • Собереш од одредена локација
  • Заспивам во Кигали околу 1800 часот.

Исклучува:

  • Телефонски повици,
  • Пат пренасочување
  • Совети за да возачот / водич

For more samples of tours in Rwanda, please visit Rwanda Safari Samples