RWANDA DIRECT

Примерок кратка турнеја 02

RD 02: Горила Следење 1 ноќ / два дена Пат:
(Ноќевање во Kinigi Guesthouse или планински горили гнездо Хотел)

Day1:
Ние започне околу 09.00-10.00 часа, по релаксирачки појадок до планините со закрпи на утринска магла испарувања подолу и ликвидација возење низ живописната пејзажи на Северо-западна маршрута на земјата на илјада ридови.
На патувањето ќе ве однесе од Кигали, во текот на приградски Кигали влегуваат во провинцијата Ruhengeri по часа возење, каде што реката Nyabarongo ќе ве придружува преку дел од патувањето, amongst the cries of little children along the winding roads for empty water bottles or biscuits etc. Departure Kigali at 10.00 часа

kinigi guesthouse near the gorillasKinigi guesthouse restaurant

Маршрутата:
По донесувањето Nemba, спектакуларниот пејзаж ќе те фати, еднаш на врвот и видливост овозможувајќи ви Сега ќе видите на величествената Вулканите во далечината, на живеалиште за ретки планински горили. Во раните утрински часови светлина ќе биде совршен за аматерски и професионален фотограф.
Ruhengeri провинцијата сега именуван Musanza е една од најгусто населените области во Руанда и може да го забележите, некои велат дека поради тоа што се нарекува храна кошница на Руанда. Градот е типичен ридот станица градот, доста пријатен во текот на денот и студено ноќе, убавината е во тоа што многу малку комарци ако некој може да ви harrass.
Ќе се вози преку 13 километри на нечистотија, но убава патот, пејзажот ќе ви плени, на домување по патиштата ќе ви amaze и народот по патиштата ќе фати вашите срца. Сега ќе влезат Kinigi основата на планините со pyrethrum полиња и величествената синџир на вулкани втренчено зјапам во тебе.
Ние се провери во во вашиот хотел, отпакувајте, Ручек во ресторанот на хотелот и да се релаксираат со земање здив ставовите на Вулканите синџир. По ручекот, ние посетите близнак езера на Burera / Ruhondo и вечер пијат на Virunga дом, вози назад кон хотелот за вечера и рана ноќ.

Kinigi guesthouseKinigi guesthouse outside terras

rwanda mountain gorillas nestrwanda mountain gorillas nestrwanda mounatin gorillas nestrwanda mounatin gorillas nestДен 2:
По рана, но светлината појадокот, извештај до ORTPN Канцеларии за формална регистрација и да ги следи брифинг. Тогаш ќе бидат доведени до работ на Националниот парк. Briefing by the park's guides/rangers on Do’s & Правите во внатрешноста на паркот и кога ќе се соочите со горилата. You will now commence a heart throbbing “never-to-forget” tracking experience of a lifetime. Професионалните Ренџерс ќе го информира сите вас по должината на рутата и да одговори на прашања може да имате.
СЛЕДЕЊЕ може да земе нешто помеѓу 2-4 часа и ќе започне во околу 2000 meters/6500 нозете на надморска височина во горниот падини на Вулканите. Крај на времето со ретки планински горили е за 1 час, по што ќе одјавување на паркинг, се освежат во куќи (изборен ручек во Kinigi куќи / горилата гнездо). Околу 15.00-16.00 hours drive back to Kigali to your hotel/residence. 

Вклучува:

 • Собереш од одредена локација.
 • Превоз во 4 тркала возило со возач / водич + надоместоци
 • Еден горила СЛЕДЕЊЕ дозвола
 • Во текот на ноќта на горилата гнездо Хотел на близнаци делат со појадок.
 • Porterage
 •  Drop off in Kigali around 18.00 часа.

 Excludes:

 • Телефонски повици, перење и др
 • Оброци и пијалоци
 • Пат пренасочување
 • Совети за да возачот / водич
 • Items not listed in the “included”

For more safari samples in Rwanda, please visit Rwanda Safari Samples.