RWANDA DIRECT

Xtra info

Moti dhe klima:

Click for Kigali, Rwanda Forecast

 Rwanda is only two degrees south of the equator, por temperaturat e larta të saj do të thotë lartësi rrallë janë ekstreme (përgjithësisht në vitet '70 F/22-27 C gjatë ditës dhe në vitet '60 F/16-21 C gjatë natës — presin ngricën në malet e larta). Korrik – Shtator dhe janar janë sezonet e thatë.
Gjatë sezonet e me shi, Rreshjet e rënda të ndodhin pothuajse çdo ditë, but after the shower's over, Pjesa tjetër e ditës mund të jetë me diell. Ajo mund të bjerë shi pothuajse në çdo kohë në Parkun Kombëtar të Volcanoes — Zona e merr 90% e precipitimit që bie në vend (që, pjesërisht, po pse fermerët kanë shkelur mbi gorillat' territor).

Holidays dhe Ngjarje

Në Ruandë ne kemi festat dhe ngjarjet vijuese:

 • Dita e Vitit të Ri (Jan.1)
 • Dita Demokracia (Jan.28)
 • Gjenocidi Memorial Day (Apr.7)
  Memorial Day Gjenocidi është fillimi i një jave zyrtare e zisë, ka ceromonies përkujtimore dhe një shumë e vendit mbyllej pasdite shumicën.
 • Pashkët rreth mars / prill)
 • Dita e Punës (Maj 1)
  Dita e Pavarësisë (Jul.1)
 • Dita e Çlirimit Kombëtar (Jul.4)
 • Festivali Harvest (Aug.1)
 • Dita Supozimi (Aug.15)
 • Dita Kultura (Aug.8)
 • Heroes’ Ditë (Oct.1)
 • All Saints’ Ditë (Nov.1)
 • Dita e Krishtlindjeve (Dec.25)
 • Boxing Day (Dec.26)