RWANDA DIRECT

Komuniteti

Pjesëmarrja e komunitetit dhe qëndrueshmëria:
Fishermen on Lake Kivu in RwandaTurizmi Komuniteti bazuar synon përfshirjen njerëzit lokal në planifikimin, vendim-marrje dhe zbatimin e zhvillimit të aktiviteteve turistike. Kjo formë e turizmit që siguron përfitime të qëndrojnë sa më shumë të jetë e mundur në komunitetin lokal.
Komunitetet janë gjithashtu të përfshirë në këtë projekt. Operatorët turistikë të cilët jemi në partneritet me Ruandë drejtpërdrejtë do të ofrojë, së bashku me bashkësia klientet tyre një eksperiencë kulturore si edhe si bukuri natyrore të Ruandës.
Përveç vizitave tek gorillat pyjore do të ketë mundësi të tjera si zog shikuar turne dhe trekking në male, Turne shtuar të tilla si shëtitje fshatit, muzikë dhe valle shfaqje, diskutimet me healers tradicionale, Shkëmbimi i traditave, & Kulturat ose gërshetim një shportë me gratë do të jetë ajo që mund të përjetojnë së bashku me popullin e Ruandës.

Vepra artizanale:
Shumica e krijuesit artizanale janë gra dhe një pjesë të fitimit nga shitja (në campsites) mbetet në komunitetet dhe të ndihmon për të përmirësuar jetesën nga shkollat ​​e financimit, klinikat dhe programi i leximit'S.
Të handcrafts shkojnë nga shporta bukur dhe Mats nëpërmjet woodcarvings, qeramikë me qirinj beeswax, produktet e punuar me dorë & mjaltë. Shportat janë bërë nga fibrat natyrore të ripërtëritshme dhe ngjyra, në komunitetet rurale, shumë prej të cilave janë ngjitur në Parqet Kombëtare të Ruandës.

Ndikimi mbi Uljen e Varfërisë:
Nuk do të jetë një i gjallë & ndikim pozitiv në zhvillimin social-ekonomik brenda komuniteteve në rajonin e parë në këtë mënyrë si një pasuri në uljen e varfërisë si një numër mjaft i komunitetit do të përfshihen me mbjelljen dhe shitjen e produkteve të freskëta (perime, fruta, qumështit dhe produkteve të mishit), encouraging the entrepreneurs to open small gift shops and woodcraft articles. 
Ky trend më sipër do të inkurajojë prindërit dhe individët për të marrë arsimin dhe të investojnë në të ardhmen e vegjëlit e tyre dhe për të ndihmuar të mbajë këtë formë e turizmit si "trashëgimia" e tyre.