Nyungwe Forest

Zgjerimi për 970 kilometra katrorë nëpër kodrat madhështor e juglindje Ruanda, Nyungwe Park Kombëtar është blloku më i madh i pyllit kodrinor në lindje ose në Afrikën Qendrore, dhe një nga më të lashtë, që daton para Ice Age fundit.

Një qendër unike pasur diversitet lules, Nyungwe pyjeve ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të pemës, dhe një numër të bimëve lulëzuar përfshirë lobelia botës tjetër gjigante dhe një mori e Orchids ngjyra.
Një rrjet të gjerë të mirë-ruajtur shtigje në këmbë çon nëpër pyll Nyungwe me ujëvarat të ndryshme dhe pikat e shikimit. Një shtëpi të qetë fshatar tjetër dhe kampingu vendosur të përkryer shtrihet përgjatë rrugës kryesore, dhe rezerva mund të gatshme të vizitohet si një ditë udhëtim nga qytetet e Butare dhe Cyangugu.
Nyungwe Parku Kombëtar bën, megjithatë, meritojnë më shumë kohë: Çdokush që dëshiron për të ndjekur Chimps dhe të shohim disa varieteteve të primati vogël do të duhet dy ditë ka – dhe rojet e shpendëve dedikuar kurrë nuk mund të duan të largohen!

Nyungwe pyjeve është më tërheqës për primatët e saj:
13 specie në të gjitha, përfshirë humankinds afërt që jetojnë relative shimpanza e, si majmun bukur LHoests dhe qindra trupa të forta të Colobus delightfully akrobatike Angola. Site më të rëndësishme ornitologjik në Ruanda, Nyungwe pyjeve strehon gati 300 specie të shpendëve nga të cilat dy duzina janë të kufizuar në një pjesë të vogël të pyjeve kodrinor në Rift albertine.

Pah avian i Nyungwe Park Kombëtar është e madhe blu turaco – një çuditshëm blu, zog e kuqe dhe të gjelbër e cila streams nga pema në pemë si një procesion i gjelat aerodinamik psychedelic.

Fakte Rreth Nyungwe Forest
Zonë

970 kilometra katrorë (378 kilometra katrore), madhe bllok vetme pyjore në Afrikën Lindore.
Lartësi
Ndërmjet 1,600 metra dhe 2,950 metra (Ndërmjet 5,600 këmbët dhe 9,700 këmbët).

Varg Temperatura
0-30 gradë C (32-85 gradë F, temperatura mesatare ditën: 15.5 gradë C (60 gradë F).
Reshje
1800-2500 mm në vit (71-78 inç).
Sezoni i shirave
Sht-Maj.
Sezoni i thatë
Qershor-gusht, me disa javë të thatë në dhjetor / janar.

Lloji i pyjeve
Nyungwe pylli është i përbërë nga një matricë komplekse të kodrinor pyjeve Rift albertine. Nyungwe Park Kombëtar është i njohur për mozaikun e saj terrenit të thyer dhe komplekse e bimesise nga pyjet e dendura gjatë dendura të hapur, keneta lule mbushur. Parku ka një topografi të ndryshme me lloje të tokës të ndryshme që ofrojnë habitat mikro për të dy bimëve dhe kafshëve. Me lagështi, tokës pjellore mbështet pyjet larta, ndërsa kreshtat e thatë ofrojnë habitat për pemë të shkurtra dhe gëmusha. Pjesa juglindore e Nyungwe është mbuluan me bambu, një mall e rëndësishme, ndërsa pyjet përmbytura, keneta, të hapur dhe të mbuluar terren barishtore janë interspersed të gjithë.