RWANDA DIRECT

Nyungwe Mountain Rain Forest

Nyungwe Forest in RwandaNyungwe Forest Park Kombëtar është një park kombëtar në jugperëndim Ruanda, e vendosur në jug të liqenit Kivu në kufi me Burundit. Parku u krijua në 2004 dhe mbulon një sipërfaqe prej përafërsisht 970 km² i rainforest, bambu, grassland, kënetat, dhe bogs. Qyteti më i afërt është Cyangugu, 54 km në lindje. Mount Bigugu është e vendosur brenda kufijve të parkut

Jeta e kafshëve
Nyungwe ka një shumëllojshmëri të gjerë të llojeve të kafshëve, duke e bërë atë një përparësi për ruajtjen në Afrikë. Pylli është e vendosur në një rajon ku disa shkallë të gjerë Zonat e zhdukura biogjeografike të takohen dhe shumëllojshmëri të biomes tokësore të sigurojë një hapësirë ​​të madhe të microhabitats për shumë lloje të ndryshme të bimëve dhe kafshëve.

Parku i përmban 13 lloje të ndryshme të primatëve (25% i totalit Afrikës), 275 specie zogjsh, 1068 specie bimore, 85 specie gjitarësh, 32 amfib dhe 38 specie zvarranikësh. Shumë prej këtyre kafshëve janë të kufizuara-varg specie që janë gjetur vetëm në ecoregion Rift albertine në Afrikë. Në të vërtetë, Numri i llojeve endemike gjenden këtu është më i madh se në çdo pyll tjetër në Rift albertine që ka qenë i survejuar.

Specie primati
Shimpanzeve Përbashkët (Troglodytes Pan)
Colobus Angola Adolf Friedrich-së (Colobus angolensis ruwenzori)
L'Hoest's Monkey (Cercopithecus l'hoesti)
Monkey Silver (Cercopithecus doggetti)
Monkey Artë (Cercopithecus kandti)
Monkey HAMLYN-së (Cercopithecus hamlyni)
Red-përbaltur Monkey (Cercopithecus ascanius)
Monkey Mona Dent-së (Cercopithecus Denti)
Vervet Monkey (Chlorocebus pygerythrus)
Olive Baboon (Papio Anubis)
Grey-cheeked Mangabey (Lophocebus albigena)