RWANDA DIRECT

Националниот музеј

museum at ButareНационалниот музеј на Butare останале изненадувачки недопрени за време на граѓанската војна во 1994. Народниот музеј се наоѓа во Butare. Тоа беше донирана во 1989 од страна на владата Белгија со некои етнички колекција, дизајнот и концептот сите реализирани во соработка со Кралскиот музеј за Централна Африка на Тервурен, Белгија. Butare е 135 км од Кигали. А посета може да се организира како еднодневна екскурзија надвор од Кигали. Исто така можете да ја посетите Butare на вашиот начин на Nyungwe НП. Nyabisindu (Nyanza) се наоѓа 45 км од Butare и 90 км од Кигали. Ова е една модерна зграда со различни секции. Тоа покажува широк колекција на еднобојни слики, традиционалните артефакти и објекти, алатки и разни занаетчиски производи. Етнографски предмети се групирани заедно во согласност со темата даваат премија информации за секојдневниот живот. Традиционалните керамика и кошничарство се уште се произведени и припаѓаат на најдобрите ракотворби од регионот Определување: Посета на Nyanza, Музејот на Butare, и занает продавници во Butare. Тоа е најдобрата и тоа се одразува и времето дух на крајот на 19 век кога Исток-африкански кралства биле во контакт со првите Европејци. The rich insights about Rwanda's traditional life and culture and the subsequent development during history will contribute to a better understanding of African history and should be compelled for everybody who's interested in Africa. Времето е сончево и топло и таму прв план препорачливо за оние кои се заинтересирани во типичен тропска клима. Националниот музеј во Butare беше донирана во 1989 од страна на владата Белгија и даде вратам дел од етнографската колекција стекнати во текот на колонијалниот период. Дизајнот и концептот на музејот беше реализиран во соработка со Кралскиот музеј за Централна Африка на Тервурен, Belgium.  The modern building has different sections and displays a wide collection of monochrome pictures, традиционалните артефакти и објекти, алатки и разни занаетчиски производи. Етнографски предмети се групирани заедно според тема даваат одлични информации за секојдневниот живот. Традиционалните керамика и кошничарство се уште се произведени и припаѓаат на најдобрите ракотворби од регионот. Народниот музеј останале изненадувачки недопрени за време на граѓанската војна во 1994.