RWANDA DIRECT

Bergsgorillor

Rwanda Gorilla with babyThe Mountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) är en av två underarter av östra Gorillas. Det är bara hittas i Virunga vulkaniska bergen i Centralafrika, inom tre nationalparker: Mgahinga, i sydvästra Uganda; Vulkaner, i nordvästra Rwanda; och Virunga, i östra Demokratiska republiken Kongo (Demokratiska republiken Kongo). Vissa hävdar att den Bwindi befolkningen i Ugandas Bwindi ogenomtränglig skog är en tredje underart, Även om ingen formell taxonomisk beskrivning har publicerats.

The Mountain Gorilla har längre och mörkare hår än andra gorilla arter, gör det möjligt att leva på hög höjd och resor till områden där temperaturen sjunker under fryspunkten. Den har anpassats till ett liv på marken mer än någon annan icke-mänskliga primater, och dess fötter mest påminner om människor. Gorillor kan identifieras av näsan utskrifter unikt för varje individ; forskare använder ofta fotografier och illustrationer av näsor för identifiering och övervakning.

 

The Mountain Gorilla, Liksom alla gorillor, är mycket sexuellt dimorfa, med män oftast väger dubbelt så mycket som kvinnor. Vuxna hannar har också mer uttalad benig kammar på toppen (sagittal) och tillbaka (NACK) av deras skallar, ge sina huvuden en mer konisk form. Dessa kammar förankra massiva musklerna i deras stora käftar. Vuxna honor har också dessa kammar, men de är mycket mindre uttalad.
Vuxna hanar kallas silverbacks. När de blir könsmogna, en sadel av grå eller silverfärgade hår utvecklas på ryggen. Håret på ryggen är kortare än på de flesta andra kroppsdelar, och deras arm hår är särskilt lång. Upprätt, män nå 1,5–1.8 m (5–6 ft) i höjd, med en arm spännvidd 2.25 m (7 ft 6 i) och väger 204–227 kg (450–500 LB).

The Mountain Gorilla är främst markbundna och fyrbent. Men, Det kommer att klättra i träd bära frukt om de grenar kan bära dess vikt, och det är kapabel att köra två ben upp till 6 m (20 ft). Liksom alla stora apor än människor, sina armar är längre än benen. Den rör sig genom knoge-walking (såsom den gemensamma Schimpans, men till skillnad från Bonobo och båda arterna orangutang), tyngden på ryggen på sin böjda fingrar snarare än dess palmer.

The Mountain Gorilla är dagaktiva, mest aktiva mellan 6:00 am. och 6:00 pm. Många av dessa timmar spenderas äter, eftersom stora mängder av mat behövs för att upprätthålla sin massiva bulk. Det vallfoder i tidig morgon, vilar under förmiddagen och mitt på dagen, och på eftermiddagen den vallfoder igen innan vila på natten. Varje gorilla bygger ett bo från omgivande vegetation att sova i, bygga en ny varje kväll. Endast spädbarn sova i samma bo som sin mamma. De lämnar sina sovande webbplatser när solen går upp till cirka 6 på, utom när det är kallt och mulet; då de stannar ofta längre i sina bon.