RWANDA DIRECT

Gorskih goril

Rwanda Gorilla with babyMountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) je eden od dveh podvrst vzhodne Gorile. Treba je najti le v Virunga vulkanskih gorah osrednje Afrike, v treh nacionalnih parkov: Mgahinga, na jugozahodu Ugande; Vulkani, na severozahodu Ruande; in Virunga, v vzhodnem delu Demokratične republike Kongo (DR Kongo). Nekateri trdijo, da je populacija Bwindi v Ugandi Bwindi nepreglednih gozdov tretja podvrsta, čeprav ni bila formalni opis taksonomsko objavljeno.

Mountain Gorilla ima daljše in temnejše lase kot druge vrste Gorilla, omogoča, da živi na visokih nadmorskih višinah in potovanja na območja, kjer temperatura pade pod ledišče. To je prilagojena na življenje na zemlji bolj kot katera koli druga primata razen človeka, in njegove noge najbolj spominjajo na tiste ljudi. Gorile se lahko določi z nosom odtisov edinstvene za vsako posamezno; raziskovalci pogosto uporabljajo fotografije in ilustracije za nos za identifikacijo in spremljanje.

 

Mountain Gorilla, kot vse gorile, je zelo spolno Dimorfan, pri moških običajno tehta dvakrat toliko kot žensk. Odrasli samci imajo tudi bolj izrazite kostne grebene na vrh (sagitalni) in nazaj (nuchal) njihovih lobanj, daje svoje glave bolj stožčasto obliko. Ti vršaci zasidrate velike mišice s svojimi velikimi čeljustmi. Odrasle samice imajo tudi te grebene, vendar so mnogo manj izrazita.
Odrasli samci se imenujejo Silverbacks. Ko dosežejo spolno zrelost, sedlo sive ali srebrne barve las razvija na hrbtih. Dlake na hrbtih je krajše kot v večini drugih delov telesa, in njihova roko las je še posebej dolgo. Pokončno, samci dosegla 1,5–1.8 m (5–6 ft) v višino, z roko razponom 2.25 m (7 ft 6 v) in tehta 204–227 kg (450–500 lb).

Mountain Gorilla je predvsem kopenske in štirinožno. Vendar, da bo vzpon v rodnih dreves, če lahko podružnice opravlja svojo težo, in je pogon bipedally do 6 m (20 ft). Kot vse velike opice, razen človeka, njegove roke so daljši od njenih nog. Premika se s členek-hoja (kot skupno Chimpanzee, ampak za razliko od Bonobo in obeh vrst orangutan), podporo svojo težo na ramenih svojih ukrivljene prste namesto svojih dlaneh.

Mountain Gorilla je enodnevnica, Najbolj aktiven med 6:00 a.m. in 6:00 p.m. Mnoge od teh ur so porabili jedo, saj so potrebne velike količine hrane za ohranitev svoje veliko večino. To voluminozna krma v zgodnjih jutranjih urah, Naslonjalo med pozno dopoldne in okrog poldneva, in v popoldanskih urah je voluminozna krma spet pred počiva ponoči. Vsak gorila gradi gnezdo iz okolice vegetacije za spanje v, gradnji novega vsak večer. Samo dojenčki spijo v istem gnezdu, kot njihove matere. Pustijo svoje spalne strani, ko sonce vzhaja na okoli 6 am, razen če je mrzlo in oblačno; nato pa so pogosto ostanejo dlje v gnezdih.