RWANDA DIRECT

Horské gorily

Rwanda Gorilla with babyMountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) je jedným z dvoch poddruhov goríl východných. To sa vyskytuje len v horách Virunga sopečnej strednej Afriky, do troch národných parkov: Mgahinga, v juhozápadnej Ugande; Sopky, v severozápadnej časti Rwandy; a Virunga, vo východnej časti Konžskej demokratickej republiky (DRC). Niektorí tvrdia, že populácia Bwindi v Ugande Impenetrable Bwindi Forest tretiny poddruh, hoci žiadny formálny taxonomický opis bol zverejnený.

Gorilla Mountain má dlhšiu a tmavšie vlasy, než ostatné druhy goríl, čo mu umožňuje žiť vo vysokých nadmorských výškach a cestovanie do oblastí, kde teploty klesajú pod bod mrazu. Je prispôsobený k životu na zemi viac ako akýkoľvek iný primátov, a jeho nohy najviac podobá tým ľudí. Gorily možno identifikovať nos výtlačkov pre každého jednotlivca jedinečné; Vedci často používajú fotografie a ilustrácie nosom pre identifikáciu a sledovanie.

 

Mountain Gorilla, rovnako ako všetky gorily, je veľmi sexuálne dimorfné, samce sú zvyčajne váži dvakrát toľko ako ženy. Dospelí samci majú tiež výraznejšie kostené hrebene na vrchole (sagitálnej) a späť (šijové) ich lebiek, čo ich hlavami viac kónický tvar. Tieto hrebene ukotviť mohutné svaly svojich veľkých čeľustí. Dospelé samice majú tiež tieto hrebene, ale sú oveľa menej výrazné.
Dospelí samci sú nazývané Silverbacks. Keď oni dosiahnu sexuálnej zrelosti, chrbát zo šedej alebo striebornej vlasy sa vyvíja na chrbte. Srsť na chrbte je kratšia, než u väčšiny iných častiach tela, a ich paže vlasy sú veľmi dlhé. Vzpriamený, muži dosiahnuť 1,5–1.8 m (5–6 ft) na výšku, s ramenom rozpätie 2.25 m (7 ft 6 v) a váži 204–227 kg (450–500 lb).

Horské gorily je predovšetkým pozemné a kvadrupedální. Však, bude stúpať do rodiacich stromov v prípade, že konáre unesie jeho váhu, a to je možné spustiť až bipedně 6 m (20 ft). Ako všetci veľkí ľudoopy iný ako ľudia, jeho paže sú dlhšie než jeho nohy. Pohybuje sa od členku-walking (ako bežný šimpanz, ale na rozdiel od Bonobo a ako orangutan druhov), podporovať jeho váhu na chrbte jeho zakrivené prsty, skôr ako jeho dlane.

Mountain Gorilla je denná, najaktívnejší medzi 6:00 a.m. a 6:00 p.m.. Mnoho z týchto hodín sa vynakladajú jesť, ako veľké množstvo potravín, sú potrebné pre udržanie svojej masívnej časť. To krmiva v skorých ranných hodinách, je počas neskorej ráno a okolo poludnia, av popoludňajších hodinách krmivá znovu pred odpočíva v noci. Každá gorila stavia hniezdo z okolitej vegetácie na spanie, výstavbu nového každý večer. Iba deti spať v rovnakom hniezde ako ich matky. Nechávajú svoje spacie miesta, keď slnko vychádza okolo 6 na, okrem prípadov, keď je zima a zamračené; potom často dlhší pobyt v ich hniezdach.