RWANDA DIRECT

Gorilele de munte

Rwanda Gorilla with babyMountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) este una dintre cele două subspecii de Est Gorilele. Acesta se găsește doar în Virunga vulcanic munții din Africa Centrală, în termen de trei parcuri naționale: Mgahinga, in sud-vest Uganda; Vulcanii, în nord-vest Rwanda; și Virunga, în estul Republicii Democratice Congo (RDC). Unii pretind ca populatia Bwindi din Uganda Bwindi impenetrabil Padure de oa treia subspecie, deși nici o descriere formală taxonomică a fost publicat.

Gorila de munte are parul mai lung și mai întunecate decât alte specii de gorile, care să îi permită să trăiască la altitudini mari și de călătorie în zonele în care temperaturile scad sub punctul de îngheț. Ea sa adaptat la o viață de pe pământ mai mult decât orice alt primat non-uman, și picioarele sale cele mai seamana cu cele ale oamenilor. Gorilele pot fi identificate prin printuri nas unic pentru fiecare individ; Cercetatorii folosesc adesea fotografii și ilustrații de nasuri de identificare și monitorizare.

 

Mountain Gorilla, la fel ca toate gorilele, Este extrem de dimorfism sexual, cu masculi cântărind de obicei de două ori mai mult ca femele. Masculii adulti au, de asemenea, creste osoase mai accentuate în partea de sus (sagital) și înapoi (nucala) de craniile lor, da lor conduce o formă mai conică. Aceste crestele ancora muschii masive de fălcile lor mari. Femeile adulte au, de asemenea, aceste crestele, dar acestea sunt mult mai puțin pronunțată.
Masculii adulti sunt numite Silverbacks. Când ajung la maturitate sexuala, o șa de păr gri sau de culoare argintie dezvolta pe spatele lor. Parul de pe spatele lor este mai scurt decât în ​​cele mai multe alte părți ale corpului, și părul lor brațul este deosebit de lung. Vertical, Masculii ajung 1.5–1.8 m (5–6 ft) în înălțime, cu o durata de braț de 2.25 m (7 ft 6 în) și cântărește 204–227 kg (450–500 lb).

Gorila de munte este în primul rând terestre și quadrupedal. Totuși, se va urca în fructe copaci în cazul în ramurile poate transporta greutatea, și este capabil să ruleze bipedally până la 6 m (20 ft). Ca toate maimutele mari, altele decât omul, brațele sale sunt mai lungi decât picioarele sale. Se mișcă de cot, de mers pe jos (ca cimpanzeul comun, dar spre deosebire de ambele specii urangutan Bonobo și), suporte greutatea pe spatele degetelor sale curbe, mai degrabă decât palmele sale.

Gorila de munte este diurn, Cel mai activ între 6:00 a.m. și 6:00 p.m. Multe dintre aceste ore sunt cheltuite mănâncă, ca sunt necesare cantități mari de alimente pentru a susține cea mai mare parte sale masive. Acesta furaje în dimineața devreme, revine în timpul dimineața târziu și în jurul amiezii, și în după-amiaza aceasta furaje din nou înainte de odihnă pe timp de noapte. Fiecare gorila construiește un cuib de la vegetația din jur să doarmă în, construirea unei unul nou în fiecare seară. Numai copiii dorm în același cuib ca mamele lor. Ei lasă site-urile lor de dormit atunci când răsare soarele în jurul 6 am, cu excepția cazului când acesta este rece și acoperit de nori; atunci ei de multe ori stau mai mult în cuiburile lor.