RWANDA DIRECT

Fjellgorillaer

Rwanda Gorilla with babyThe Mountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) er en av to underarter av Eastern Gorillaer. Det er bare funnet i Virunga vulkanske fjellene i Sentral-Afrika, innen tre nasjonalparker: Mgahinga, i sør-vest Uganda; Volcanoes, i nord-vest Rwanda; og Virunga, i øst i Den demokratiske republikken Kongo (DRC). Noen hevder at Bwindi befolkningen i Ugandas Bwindi Impenetrable Forest er en tredje underart, selv om ingen formell taksonomisk beskrivelse er blitt publisert.

The Mountain Gorilla har lengre og mørkere hår enn andre gorilla arter, slik at det å leve i store høyder og reiser inn i områder der temperaturen synke til under frysepunktet. Det har tilpasset et liv på bakken mer enn en hvilken som helst annen ikke-menneskelige primater, og føttene mest likne de av mennesker. Gorillaer kan identifiseres ved nesen utskrifter er unike for hver enkelt; Forskerne bruker ofte bilder og illustrasjoner av neser for identifisering og overvåking.

 

The Mountain Gorilla, som alle gorillaer, er svært seksuelt dimorphic, med menn som regel veier dobbelt så mye som kvinner. Voksne hanner har også mer uttalt benete toppene på toppen (sagittal) og rygg (nuchal) av deres hodeskaller, gi sin leder en mer konisk form. Disse toppene forankre den massive muskler av sine store kjever. Voksne kvinner har også disse toppene, men de er mye mindre uttalt.
Voksne hanner er kalt silverbacks. Når de blir kjønnsmodne, en sal av grå eller sølv-farget hår utvikler på ryggen. Pelsen på ryggen er kortere enn på de fleste andre kroppsdeler, og deres arm hår er spesielt lang. Oppreist, Hannene 1.5–1.8 m (5–6 ft) i høyden, med en arm span 2.25 m (7 ft 6 i) og veie 204–227 kg (450–500 lb).

The Mountain Gorilla er først og fremst terrestriske og quadrupedal. Men, det vil klatre inn lag trær hvis grenene kan bære vekten, og det er i stand til å kjøre bipedally opptil 6 m (20 ft). Som alle store aper enn mennesker, sine armer er lengre enn bena. Den beveger seg med knoke-walking (som vanlig Sjimpanse, men i motsetning til Bonobo og begge orangutang arter), støtte sin vekt på ryggen av sine buede fingre i stedet for sine håndflatene.

The Mountain Gorilla er dagaktive, mest aktiv mellom 6:00 a.m. og 6:00 p.m. Mange av disse timer er tilbrakt spise, så store mengder mat for å opprettholde sin massive bulk. Det fôr i tidlig morgen, hviler i løpet av sent om morgenen og midt på dagen, og på ettermiddagen er det fôr igjen før hvile om natten. Hver gorilla bygger et reir fra omkringliggende vegetasjon å sove i, konstruere en ny hver kveld. Bare spedbarn sove i samme reir som sine mødre. De forlater sine sovende områder når solen stiger på rundt 6 am, bortsett fra når det er kaldt og overskyet; da de ofte stå lenger i reiret.