RWANDA DIRECT

Kalnu Gorillas

Rwanda Gorilla with babyMountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) ir viens no diviem pasugas Austrumu Gorillas. Tas ir tikai atrast Virunga vulkānu kalniem Centrālāfrikā, triju nacionālo parku: Mgahinga, dienvidrietumos Ugandā; Vulkāni, ziemeļrietumu Ruandu; un Virunga, austrumu Kongo Demokrātiskās Republikas (KDR). Daži apgalvo, ka Bwindi iedzīvotāju Ugandas Bwindi necaurejams Meža ir trešā pasuga, lai gan nav oficiāla taksonomiskais apraksts ir publicēts.

Mountain Gorilla ir garāks un tumšāks matu nekā citiem gorilla sugas, ļaujot tai dzīvot lielos augstumos un ceļojumu vietās, kur temperatūra nokritīsies zem sasalšanas. Tā ir pielāgota, lai dzīvi uz zemes vairāk nekā jebkuru citu primātu, un tās kājas lielākā līdzināties tiem cilvēkiem. Gorillas var noteikt pēc deguna izdrukas unikāls katram indivīdam; pētnieki bieži izmanto fotogrāfijas un ilustrācijas par deguniem identifikācijai un uzraudzībai.

 

Mountain Gorilla, tāpat kā visi gorillas, ir ļoti seksuāli dimorfisms, ar tēviņi parasti sver divreiz tik daudz kā sievietēm. Pieauguši tēviņi ir arī izteiktākas kaulu vainago uz augšu (sagitāls) un atpakaļ (pakauša) viņu galvaskausus, sniedzot savu galvu vairāk konusveida forma. Šie vainago enkura masveida muskuļus to lielo žokļiem. Pieaugušām mātītēm ir arī šīs vainago, bet tie ir daudz mazāk izteikta.
Pieauguši tēviņi sauc Silverbacks. Kad viņi sasniedz dzimumbriedumu, pelēkā vai sudraba krāsas matiem seglu attīstās uz muguras. Uz muguras mati ir īsāks nekā lielākajā daļā citu ķermeņa daļu, un viņu rokas mati ir īpaši garš. Taisns, tēviņi sasniedz 1,5–1.8 m (5–6 ft) augstumā, ar rokas span 2.25 m (7 ft 6 uz) un sver 204–227 kg (450–500 lb).

Mountain Gorilla galvenokārt sauszemes un quadrupedal. Tomēr, tas būs kāpt Augļu koku, ja zari var veikt savu svaru, un tas ir spējīgs darboties bipedally līdz 6 m (20 ft). Tāpat kā visu lielo pērtiķu izņemot cilvēkiem, tās rokas ir garākas, nekā tās kājas. Tas kustas ar šarnīrs-kājām (piemēram, Kopējās šimpanze, bet atšķirībā no Bonobo un abas orangutans sugām), atbalstīt savu svaru uz tās izliektu pirkstiem mugurām nevis tās plaukstām.

Mountain Gorilla ir dienas dzīvnieki, visaktīvākie starp 6:00 a.m. un 6:00 p.m. Daudzas no šīm stundām tiek tērēti ēšanas, jo liels daudzums pārtikas, ir nepieciešama, lai saglabātu savu masveida lielāko. Tas lopbarības agri no rīta, balsti laikā vēlu no rīta un ap pusdienlaiku, un pēcpusdienā tas lopbarības atkal pirms atpūšas naktī. Katrs gorilla būvē ligzdu no apkārtējās veģetācijas gulēt, būvējot jaunu katru vakaru. Tikai zīdaiņiem gulēt vienā un tajā pašā ligzdā, kā viņu mātēm. Tie atstāj savu gulēšanas vietu, kad saule ceļas ap 6 am, izņemot gadījumus, kad tas ir auksts un apmācies; tad viņi bieži vien ilgāk palikt savās ligzdās.