RWANDA DIRECT

Kalnų Gorilos

Rwanda Gorilla with babyKalnų gorila (Gorila beringei beringei) yra viena iš dviejų porūšių Rytų Gorilos. Tai tik rasti Virungos ugnikalnių kalnus Centrinėje Afrikoje, per tris nacionalinių parkų: Mgahinga, pietvakarinėje Uganda; Ugnikalniai, šiaurės vakarų Ruandoje; ir Virunga, rytinėje Kongo Demokratinės Respublikos (KDR). Kai kurie teigia, kad Bwindi gyventojų Ugandos Bwindi nepereinamas miškas yra trečiasis porūšis, Nors oficialus taksonų aprašymas buvo paskelbtas.

Kalnų gorila turi ilgesnį ir tamsesnė plaukų nei kiti gorilos rūšių, suteikiant jai galimybę gyventi dideliame aukštyje ir kelionių tose vietose, kur temperatūra nukrenta žemiau užšalimo. Ji prisitaikiusi prie gyvenimo ant žemės daugiau nei bet kuris kitas nežmoginių primatų, ir jo kojos labiausiai panašios į žmones. Gorilos gali būti identifikuojamas pagal nosies atspaudų unikalus kiekvienas; Mokslininkai dažnai naudoja nuotraukas ir iliustracijų nosis identifikavimo ir stebėsenos.

 

Kalnų gorila, kaip ir visos gorilos, labai seksualiai dimorphic, su patinai paprastai sveria dvigubai daugiau nei moterų. Suaugę patinai taip pat turi ryškesnis kaulėtų herbo viršuje (Sagitāls) ir atgal (sprando) jų kaukoles, suteikiant galvas daugiau kūginės formos. Šie herbo įtvirtinti didžiulius raumenis dideliu savo nasrus. Suaugusioms moterims taip pat turi šiuos herbo, tačiau jie yra daug mažesni.
Suaugę patinai vadinami silverbacks. Kai jie lytiškai subręsta, pilkos arba sidabro spalvos plaukų balnelis vystosi ant nugarų. Ant nugaros plaukai yra trumpesnis nei daugelyje kitų kūno dalių, ir jų rankos plaukai yra ypač ilgai. Vertikaliai, Vyrų pasiekti 1.5–1.8 m, (5–6 pėdų) aukščio, su rankos tarpą 2.25 m, (7 pėdų 6 į) ir sveria 204–227 kg (450–500 LB).

Kalnų gorila yra visų pirma sausumos ir keturkojis. Tačiau, ji lipti į vaisinės medžių, jei atšakos gali vykdyti savo svorį, ir ji gali veikti bipedally iki 6 m, (20 pėdų). Kaip ir visos žmogbeždžionės, išskyrus žmonėms, jos rankos yra ilgesnės nei kojų. Jis juda pagal krumplių-ėjimas (kaip bendros šimpanzė, tačiau, skirtingai nei Bonobo ir abiejų Orangutanas rūšių), remia savo svorį ant savo lenktais pirštais nugarą, o ne savo delnų.

Kalnų gorila yra paros, Aktyviausiai tarp 6:00 a.m. ir 6:00 p.m. Daugelis iš šių valandų išleidžiama valgyti, kaip dideli maisto kiekiai yra reikalingi išlaikyti savo masyvi urmu. Tai pašarai anksti ryte, stoveliai per vėlai ryte ir apie pietus, ir po pietų jis pašarai vėl prieš ilsisi naktį. Kiekvienas gorila stato iš aplinkinių augalija lizdą miegoti, statant naują kiekvieną vakarą. Tik kūdikiai miegoti toje pačioje lizdą kaip ir jų motinų. Jie palieka savo miegojimo vietas, kai saulė pakyla maždaug 6 apie, išskyrus atvejus, kai ji yra šalta ir debesuota; tada jie dažnai ilgiau likti savo lizdus.