RWANDA DIRECT

სამთო გორილები

Rwanda Gorilla with babyსამთო Gorilla (Gorilla beringei beringei) ერთი ორი ქვესახეობა აღმოსავლეთ გორილები. მხოლოდ ნაპოვნი Virunga ვულკანის მთაში ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა, სამი ეროვნული პარკები: Mgahinga, სამხრეთ დასავლეთით უგანდამ; ვულკანებმა, ჩრდილო დასავლეთით რუანდაში; და Virunga, აღმოსავლეთ კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა (DRC). ზოგიერთი ირწმუნება, რომ Bwindi მოსახლეობის უგანდა ნახვა Bwindi impenetrable ტყის არის მესამე ქვესახეობა, თუმცა ფორმალური ტაქსონომიური აღწერა გამოიცა.

სამთო Gorilla აქვს გრძელი და მუქი თმა, ვიდრე სხვა gorilla სახეობის, საშუალებას მისცემს მას იცხოვროს მაღალ სიმაღლეზე და მგზავრობის შევიდა ადგილებში, სადაც ტემპერატურა ვარდნა ქვემოთ გაყინვა. იგი ადაპტირებული ცხოვრების ადგილზე მეტი, ვიდრე რომელიმე სხვა არასამთავრობო ადამიანის Primate, და ფეხზე ყველაზე ჰგავს იმ ადამიანისა. გორილები შეიძლება მიერ გამოვლენილი ცხვირის ანაბეჭდების უნიკალური თითოეული; მკვლევარები ხშირად იყენებენ ფოტოსურათი და ილუსტრაციები noses იდენტიფიკაციისა და მონიტორინგის.

 

სამთო Gorilla, ისევე როგორც ყველა გორილები, ძალიან სქესობრივი გზით dimorphic, ერთად მამაკაცებში, როგორც წესი, მასით ორჯერ, ისევე როგორც ქალებში. ზრდასრულთა მამაკაცებში ასევე აქვს უფრო გამოხატული bony crests ზედა (sagittal) და უკან (nuchal) მათი კუ, ვაძლევთ მათ ხელმძღვანელობს უფრო კონუსური ფორმის. ეს crests წამყვანი მასობრივი კუნთების მათი დიდი ყბა. ზრდასრულთა ქალი ასევე აქვს ეს crests, მაგრამ ისინი გაცილებით ნაკლებია გამოხატული.
ზრდასრულთა მამაკაცი უწოდებენ silverbacks. როდესაც ისინი მიაღწევენ სქესობრივი სიმწიფის, saddle რუხი ან ვერცხლის ფერის თმა ვითარდება მათი ზურგი. თმის ზურგი მოკლეა, ვიდრე ყველაზე სხვა სხეულის ნაწილები, და მათი arm თმის განსაკუთრებით ხანგრძლივი. თავდაყირა, მამაკაცი მიაღწიოს 1.5–1.8 მ (5–6 ft) სიმაღლე, ერთად arm წილი 2.25 მ (7 ft 6 in) და წონა 204–227 კგ (450–500 lb).

სამთო Gorilla, პირველ რიგში ხმელეთის და quadrupedal. თუმცა, იგი სხდებიან fruiting ხეები, თუ ფილიალებში შეუძლიათ მისი წონა, და მას შეუძლია გაშვებული bipedally მდე 6 მ (20 ft). ისევე როგორც ყველა დიდი apes გარდა ადამიანისა, მისი იარაღის უმეტეს ფეხზე. ის მოძრაობს მიერ knuckle-სიარულის (ისევე როგორც საერთო chimpanzee, მაგრამ განსხვავებით Bonobo და ორივე orangutan სახეობის), მხარს უჭერს მის წონა ზურგი მისი curved თითების ვიდრე მისი palms.

სამთო Gorilla არის diurnal, ყველაზე აქტიური შორის 6:00 a.m. და 6:00 p.m. ბევრი ეს საათი იხარჯება კვების, როგორც დიდი რაოდენობით საკვები საჭირო შეინარჩუნოს მასიური ნაყარი. ეს forages in გამთენიისას, ქრთამის დროს გვიან დილით და დაახლოებით შუადღისას, ხოლო დღის მეორე ნახევარში მას forages კიდევ დასვენების ღამით. თითოეული gorilla აშენებს ბუდე ეხლა მიმდებარე მცენარეული საფარი ძილის, მშენებლობის ახალი ყოველ საღამოს. მხოლოდ ჩვილ ძილის იგივე ბუდე, როგორც მათი დედები. ისინი ტოვებენ თავიანთ საძილე საიტები, როდესაც მზე ამოდის, დაახლოებით 6 ვარ, გარდა, როდესაც ეს ცივი და მოღრუბლული; შემდეგ კი ხშირად დარჩენა აღარ მათ ბუდეები.