RWANDA DIRECT

Mountain Gorillas

Rwanda Gorilla with babyThe Mountain գորիլա (Գորիլա beringei beringei) մեկն է երկու subspecies Արեւելյան Gorillas. Այն միայն գտել է Virunga հրաբխային լեռների Կենտրոնական Աֆրիկայի, երեք ազգային պարկերի: Mgahinga, Հայաստանի հարավ - արեւմուտք Ուգանդա; Volcanoes, Հայաստանի հյուսիս - արեւմուտք Ռուանդայում; եւ Virunga, արեւելյան Դեմոկրատական ​​Հանրապետություն Կոնգոյի (DRC). Some claim that the Bwindi population in Uganda's Bwindi Impenetrable Forest is a third subspecies, թեեւ ոչ ֆորմալ taxonomic նկարագրությունը հրապարակվել.

The Mountain գորիլա ունի երկար եւ մուգ մազերը, քան մյուս տեսակների գորիլա, հնարավորություն տալով, որ ապրում է բարձր altitudes եւ ճանապարհորդություն դեպի վայրերում, որտեղ ջերմաստիճանը կնվազի ջերմաստիճաններում. Այն հարմարեցվում է կյանքի գետնին ավելի, քան որեւէ այլ ոչ մարդկային առաջնորդի, եւ նրա ոտքերը շատ նման են մարդկանց. Gorillas կարող է հայտնաբերվել է քթի օրինակ եզակի յուրաքանչյուր առանձին; Հետազոտողները հաճախ օգտագործում լուսանկարներ եւ նկարազարդումներ եւ noses նույնականացման եւ մոնիտորինգի.

 

The Mountain գորիլա, ինչպես բոլոր gorillas, բարձր սեռական dimorphic, ինչպես տղամարդիկ սովորաբար քաշով երկու անգամ, որքան կանայք. Չափահաս տղամարդիկ ունեն ավելի պարզ զորավոր crests գագաթին (sagittal) եւ ետ (nuchal) իրենց գանգեր, տալով իրենց գլխին ավելի կոնաձլ ձեւավորել. Այս crests խարսխել զանգվածային մկանները իրենց խոշոր jaws. Չափահաս կանայք նույնպես ունեն այդ crests, բայց նրանք շատ քիչ պարզ.
Չափահաս տղամարդիկ կոչվում են silverbacks. Երբ հասնում սեռական հասունություն, ա հեծելու է մոխրագույն կամ արծաթ գունավոր մազերը զարգացնում են իրենց մեջքին. Մազերը իրենց մեջքին ավելի կարճ, քան շատ այլ մարմնի մասերի, եւ նրանց arm մազերը հատկապես երկար. Շիտակ, տղամարդիկ հասնել 1.5–1.8 մ (5–6 Ft) բարձրության, հետ թեւի span է 2.25 մ (7 Ft 6 մեջ) եւ կշռել 204–227 կգ (450–500 LB).

The Mountain գորիլա հիմնականում երկրային եւ quadrupedal. Սակայն, որ բարձրանալ մինչեւ fruiting ծառեր, եթե մասնաճյուղերը կարող է իրականացնել իր քաշը, եւ դա կարող է վազում bipedally մինչեւ 6 մ (20 Ft). Ինչպես եւ բոլոր մեծ apes այլ մարդկանց, նրա ձեռքերը շատ ավելի երկար, քան նրա ոտքերի. Այն շարժվում է ծունկ, քայլում (ինչպես ընդհանուր շիմպանզե, Սակայն ի տարբերություն bonobo եւ երկու orangutan տեսակների), սատարելու քաշ է մեջքին իր curved մատները, այլ ոչ թե նրա ափի.

The Mountain գորիլա է ցերեկվա, Ամենաակտիվը միջեւ 6:00 a.m. եւ 6:00 p.m. Շատերը այդ ժամերին են ծախսվում ուտում, ինչպես մեծ քանակությամբ սննդի անհրաժեշտ է պահպանել իր հսկայական մասը. Այն forages վաղ առավոտյան, ընկած ընթացքում հանգուցյալ առավոտյան եւ ամբողջ կեսօրից, իսկ կեսօրին, այն forages կրկին առաջ հանգստավայր գիշերը. Յուրաքանչյուր գորիլա կառուցում մի բույն են շրջակա բուսականության քնել, կառուցելու նորը ամեն երեկո. Միայն երեխաների քնել նույն բույն են իրենց մայրերի. Նրանք հեռանում են իրենց կայքերը, քնած ժամանակ, երբ արեւը բարձրանում ժամը 6 մասին, բացառությամբ, երբ ցուրտ է եւ ամպոտ; նրանք հաճախ են մնալ ավելի երկար են իրենց nests.