RWANDA DIRECT

Hegyi gorillák

Rwanda Gorilla with babyA hegyi gorilla (Gorilla beringei beringei) egyike annak a két alfaja a keleti gorillák. Ez csak található a Virunga vulkanikus hegyek Közép-Afrika, három nemzeti park: Mgahinga, Délnyugat-Uganda; Vulkánok, észak-nyugati Ruanda; és Virunga, keleti Kongói Demokratikus Köztársaság (DRC). Egyesek azt állítják, hogy a Bwindi lakosság ugandai Bwindi áthatolhatatlan erdő egy harmadik alfaj, Bár nem formális taxonómiai tettek közzé.

A hegyi gorilla van hosszabb és sötétebb haj, mint a többi faj gorilla, amely lehetővé teszi, hogy éljen a magasabban fekvő területeken és az utazás olyan területekre, ahol a hőmérséklet fagypont alá csökken. Ez alkalmazkodott az élet a földön, mint bármely más főemlős, és lábát a legtöbb hasonlítanak az emberek. Gorillák lehet azonosítani orr nyomatok egyes egyedi; a kutatók gyakran fényképekkel, illusztrációk orra azonosítási és nyomon követése.

 

A hegyi gorilla, mint minden gorillák, nagyon szexuálisan dimorf, A hímek általában súlya kétszer annyi, mint nő. Felnőtt férfiak is erősebb csontos címerek tetején (nyíl alakú) és vissza (nyakszirti) a koponyák, így a fejüket egy kúp alakú. Ezek a címerek horgonyt a hatalmas izmok a nagy pofák. Felnőtt nők is ezeket címerek, de sokkal kevésbé.
Felnőtt férfiak nevezik Silverbacks. Amikor elérik az ivarérettséget, a nyereg a szürke vagy ezüst színű haja fejlődik hátukon. A haj a hátukon rövidebb, mint a legtöbb más testrészek, és kar haja különösen hosszú. Függőleges, hím elérheti a 1,5–1.8 m (5–6 ft) magas, egy kar span 2.25 m (7 ft 6 -ban) és mérjük 204–227 kg (450–500 lb).

A hegyi gorilla elsősorban szárazföldi és négy lábon. Viszont, majd bemászni termő fák, ha az ágak képes szállítani a súlya, és ez képes futtatni akár bipedally 6 m (20 ft). Mint minden nagy emberszabású majmok más, mint az ember, a karok hosszabbak, mint a lába. Mozog a csülök-walking (mint a közös csimpánz, de ellentétben a Bonobo és a két orangután fajok), támogatja a súlyt a hátán ívelt ujjak helyett a tenyerek.

A hegyi gorilla a nappali, legaktívabb között 6:00 a.m. és 6:00 p.m. Sok ilyen órát töltött eszik, a nagy mennyiségű élelmiszer van szükség, hogy fenntartsa a hatalmas tömeg. Az eledelek a kora reggeli, nyugszik a késő délelőtt és dél körül, és délután is takarmányok előtt ismét pihenő éjszaka. Minden gorilla épít fészket a környező növényzet aludni, egy új létrehozása minden este. Csak a csecsemők aludni ugyanazt a fészket, mint az anyák. Elhagyják az alvó oldalakra, amint felkel a nap körül 6 on, kivéve, ha a hideg és felhős; akkor gyakran maradni fészket.