RWANDA DIRECT

Planinski gorile

Rwanda Gorilla with babyPlaninski gorila (Gorilla beringei beringei) je jedna od dvije podvrste istočne gorile. To je samo naći u vulkanskim planinama Virunga u Srednjoj Africi, u roku od tri nacionalna parka: Mgahinga, u jugozapadnoj Ugandi; Vulkani, u sjevero-zapadnoj Ruandi; i Virunga, u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo (DRC). Neki tvrde da stanovništvo Bwindi u Ugandi gdje je Bwindi Impenetrable šuma je treće podvrsta, iako nema formalnih taksonomski opis je objavljen.

Planinski gorila ima duže i tamnije kose od drugih vrsta gorile, omogućiti da žive na velikim visinama i putovanja u područja gdje je temperatura padne ispod točke smrzavanja. To je prilagoditi se životu na terenu više od drugih ne-ljudskih primata, i noge joj najviše nalikuju onima ljudi. Gorila se mogu prepoznati po nosu ispis jedinstvene za svaki pojedinačni; Istraživači često koriste fotografije i ilustracije iz nosa za identifikaciju i praćenje.

 

Planinski gorila, kao i svi gorila, Vrlo je seksualno dimorfno, Mužjaci su obično teži dvostruko više nego žena. Odrasli mužjaci imaju izraženije koštane grbovi na vrhu (sagitalan) i natrag (potiljačni) od njihovih lubanja, daje njihove glave više konusni oblik. Ovi grbovi sidro ogromne mišiće svojim velikim čeljustima. Odrasle ženke također imaju ove kapljice iz kresti, ali oni su puno manje izražen.
Odrasli mužjaci su pozvani silverbacks. Kada se dostigne spolnu zrelost, sedlo sive ili srebrne boje kose razvija na leđima. Dlaka na leđima je kraća nego na većini drugih dijelova tijela, i njihova ruka kosa je posebno duga. Uspravan, mužjaci doseći 1,5–1.8 m (5–6 ft) u visinu, s arm span 2.25 m (7 ft 6 u) i izvagati 204–227 kg (450–500 lb).

Planinski gorila je prvenstveno zemaljska i četveronožni. Međutim, to će se popeti na plodnih stabala ako se grane mogu nositi njegovu težinu, i to je sposoban prikazivati ​​bipedally do 6 m (20 ft). Poput svih ostalih velikih majmuna od ljudi, njegove ruke su duže od svojih nogu. Ona se kreće od kutni-hodanje (kao zajedničke čimpanza, ali za razliku od Bonobo i obje vrste orangutana), podržava svoju težinu na leđima svojim zakrivljenim prstima, a ne svojim dlanovima.

Planinski gorila je dnevne, najaktivniji između 6:00 a.m. i 6:00 poslije podne. Mnogi od tih vremena se troši jede, kao što su velike količine hrane potrebne za održavanje golem teret. To krmiva u ranim jutarnjim satima, počiva tijekom kasnog ujutro i oko podne, a poslijepodne je ponovno krmiva prije odmara po noći. Svaka gorila gradi gnijezdo od okolnog raslinja spavati u, izgradnje novog svaku večer. Samo djeca spavati u istoj gnijezda kao i njihove majke. Oni su napustiti svoje web stranice spavaće kada sunce izlazi oko 6 na, osim kad je hladno i oblačno; onda su često duže ostaju u svojim gnijezdima.