RWANDA DIRECT

Mountain Gorillas

Rwanda Gorilla with babyMountain Gorilla The (Gorilla beringei beringei) bi Ekialdeko gorillas subespezie bat da. Da bakarrik Virunga sumendi Erdialdeko Afrika mendietan aurkitu, hiru parke nazional barruan: Mgahinga, hego-mendebaldean Ugandan; Sumendiak, ipar-mendebaldean, Ruandako; eta Virunga, Ekialdeko Kongoko Errepublika (DRC). Erreklamazioa batzuk Uganda en Impenetrable Bwindi Forest biztanleria Bwindi dela hirugarren subespezie bat, ez formal taxonomikoa azalpena izan da, nahiz eta argitaratu.

Mountain Gorilla luzeagoa eta ilunagoa gorila beste espezie baino ile ditu, altuera handiko eta bidaia hartan bertan bizi lekuetan tenperatura erortzen azpian sartu izozteko aukera ematen. Bizitzari ditu egokitutako lurrean gehiago ez den edozein giza beste primate baino, eta bere oinak gehienak gizakiak horiek antza. Gorillas sudurra kopiak bakoitzaren berezia daiteke identifikatu; ikertzaile sarritan erabili argazki eta ilustrazioak sudur identifikazioa eta jarraipena egiteko.

 

Mountain Gorilla The, gorillas guztiak bezala, oso sexu dimorphic, gizonezkoak, normalean bi aldiz emakumezkoek askoz pisatzen dituzten. Helduen gizonezkoak ere izan nabarmenagoa gainean gailur bony (sagittal) eta atzera (nuchal) euren garezurrak du, beren gehiago ematen zurrunbilo forma bat buru. Gailur horiek ainguratzeko bere masailezur handiak muskuluak masiboa. Helduen emakumezkoek ere izan gailur horiek, baina askoz gutxiago nabarmenagoa dira.
Helduen gizonezkoak deitzen dira silverbacks. Noiz sexu-heldutasuna iristen direnean, ile grisa edo zilar-koloreko de jarlekua bat bere bizkar gainean garatzen. Bere bizkarrean ile da beste gorputz zatiak baino laburragoa, eta euren beso, ile luzea, batez ere,. Zutik, gizonezkoak iritsiko 1.5–1.8 m (5–6 ft) altuera, beso span duten 2.25 m (7 ft 6 urtean) eta pisatzen 204–227 kg (450–500 lb).

Mountain Gorilla da batik bat, eta lurreko quadrupedal. Hala ere, fruiting zuhaitzak sartuko da igoko adarrak bere pisua eraman ahal bada, eta bipedally arte exekutatzeko gai da 6 m (20 ft). Apes guztiak handia gizakiak baino beste Like, bere besoak dira bere hankak baino luzeagoak. Mugitzen ukondoa-ibiltzea da (Erkideari txinpantze bezala, baina Bonobo eta bai orangutan espezieak ez bezala), bere pisua laguntzeko bere behatzak kurbatu baten bizkar gainean, baizik eta bere palmondoak baino.

Mountain Gorilla da eguneko, aktiboena artean 6:00 a.m. eta 6:00 p.m. Horiek ordu asko eman zituen jateko, janari-kantitate handiak behar dira, bere masiboa ontziratu eustea. Forages goizean goiz hasi da, amaieran goizean zehar eta eguerdi inguruan, hondakinak, eta arratsaldean berriro forages da gauez atseden hartu aurretik. Gorila bakoitzak landaredi inguruko habia lo eraikitzen, berri bat eraikitzeko gauero. Bakarrik haurrei euren amak berean habia batean lo egin. Bere lo-guneak utzi dute eguzkiaren inguruan altxatzen 6 an, hotza eta estalia da, salbu; ondoren, egonaldia luzeagoa izan ohi dute beren habia en.