RWANDA DIRECT

Βουνό γορίλλες

Rwanda Gorilla with babyΤο Mountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) είναι ένα από τα δύο υποείδη της Ανατολικής γορίλλες. Δεν βρίσκεται μόνο στα βουνά Virunga ηφαιστειακή της Κεντρικής Αφρικής, μέσα σε τρία εθνικά πάρκα: Mgahinga, στη νοτιο-δυτική Ουγκάντα; Ηφαίστεια, στη βορειοδυτική Ρουάντα; και Virunga, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο πληθυσμός σε Bwindi αδιαπέραστο δάσος Bwindi Ουγκάντα ​​είναι ένα τρίτο υποείδος, αν και δεν υπάρχει επίσημη περιγραφή ταξινομική έχει δημοσιευθεί.

Το Mountain Gorilla έχει πλέον και πιο σκούρα μαλλιά από ό, τι άλλα είδη γορίλλας, που του επιτρέπουν να ζουν σε μεγάλα υψόμετρα και τα ταξίδια σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες πέσει κάτω από το μηδέν. Έχει προσαρμοστεί σε μια ζωή στο έδαφος περισσότερο από ό, τι οποιαδήποτε άλλη μη-ανθρώπινα πρωτεύοντα θηλαστικά, και τα πόδια του πλέον μοιάζουν με αυτά του ανθρώπου. Γορίλλες μπορούν να αναγνωριστούν με τη μύτη εκτυπώσεις μοναδικός για κάθε άτομο; ερευνητές χρησιμοποιούν συχνά φωτογραφίες και εικονογραφήσεις των μύτες για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση.

 

Το Mountain Gorilla, όπως όλες οι γορίλες, είναι πολύ διμορφικό, με αρσενικά ζυγίζουν συνήθως διπλάσια ως θηλυκά. Τα ενήλικα αρσενικά έχουν επίσης πιο έντονη οστεώδη κορυφές στην κορυφή (τοξοειδής) και πίσω (αυχενική) από τα κρανία τους, δίνοντας τους επικεφαλής μια πιο κωνικό σχήμα. Αυτές οι κορυφές άγκυρα τη μαζική τους μυς των μεγάλων σαγόνια τους. Τα ενήλικα θηλυκά έχουν επίσης αυτές τις κορυφές, αλλά είναι πολύ λιγότερο έντονες.
Τα ενήλικα αρσενικά που ονομάζεται silverbacks. Όταν φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα, μια σέλα του γκρι ή ασημί χρώματος μαλλιά αναπτύσσεται στις πλάτες τους. Η τρίχα στις πλάτες τους είναι μικρότερη από ό, τι στις περισσότερες άλλες περιοχές του σώματος, βραχίονα και τα μαλλιά τους είναι ιδιαίτερα μακρύς. Όρθιος, αρσενικά φθάσει το 1,5–1.8 m (5–6 ft) σε ύψος, με διάρκεια βραχίονα του 2.25 m (7 ft 6 σε) και ζυγίζει 204–227 kg (450–500 lb).

Το Mountain Gorilla είναι κυρίως επίγεια και τετράποδα. Ωστόσο, θα ανεβαίνουν σε δέντρα καρποφόρα, αν οι κλάδοι μπορούν να μεταφέρουν το βάρος της, και είναι ικανό να εκτελεί μέχρι bipedally 6 m (20 ft). Όπως όλα τα άλλα μεγάλους πιθήκους από τους ανθρώπους, τα χέρια του είναι περισσότερο από τα πόδια του. Κινείται με στρώνομαι-περπάτημα (όπως και η κοινή χιμπατζήδες, αλλά σε αντίθεση με το Bonobo και τα δύο είδη ουραγκοτάγκου), υποστηρίζει το βάρος του στις πλάτες των καμπύλων δάχτυλά του και όχι παλάμες του.

Το Mountain Gorilla είναι ημερήσιων, πιο ενεργή μεταξύ 6:00 π.μ. και 6:00 μ.μ. Πολλές από αυτές τις ώρες που δαπανώνται φαγητό, καθώς οι μεγάλες ποσότητες της τροφής που απαιτείται για τη διατήρηση του όγκου του μαζική. Είναι ζωοτροφές νωρίς το πρωί, ακουμπά κατά αργά το πρωί και το μεσημέρι, και το απόγευμα ζωοτροφές αναπαύεται ξανά πριν τη νύχτα. Κάθε γορίλλας χτίζει μια φωλιά από βλάστηση γύρω για να κοιμηθεί στο, την κατασκευή ενός νέου κάθε βράδυ. Μόνο τα βρέφη κοιμούνται στο ίδιο φωλιά τους ως μητέρες. Αφήνουν χώρους ύπνου τους, όταν ο ήλιος ανατέλλει γύρω στις 6 κατά τη, εκτός όταν είναι κρύο και συννεφιά; τότε συχνά μένουν περισσότερο στις φωλιές τους.