RWANDA DIRECT

Horské gorily

Rwanda Gorilla with babyThe Mountain Gorilla (Gorilla beringei beringei) je jedním ze dvou poddruhů goril východních. To se nachází pouze v horách Virunga sopečné střední Afriky, do tří národních parků: Mgahinga, v jihozápadní Ugandě; Sopky, na severozápadě Rwandy; a Virunga, ve východní části Demokratické republiky Kongo (DRC). Někteří tvrdí, že populace v Bwindi Bwindi Ugandy Impenetrable lesa je třetí poddruh, ačkoli žádné oficiální taxonomický popis byl zveřejněn.

Gorilla Mountain má delší a tmavší vlasy, než jiné druhy goril, jí umožní žít ve velkých výškách a cestování do oblastí, kde teploty klesají pod bod mrazu. Je přizpůsoben k životu na zemi více než jiné subhumánních primátů, a nohy se podobají těm nejvíce lidí. Gorily mohou být označeny nos tisku jedinečné pro každý jednotlivý; vědci často používají fotografií a ilustrací s nosem pro identifikaci a sledování.

 

The Mountain Gorilla, Podobně jako všechny gorily, je velmi sexuálně dimorfní, s muži obvykle váží dvakrát více než ženy. Dospělí samci mají také výraznější kostní hřebeny na vrcholu (sagitální) a zpět (nuchální) jejich lebky, s uvedením jejich hlavami více konický tvar. Tyto hřebeny kotva masivní svaly jejich velkými čelistmi. Dospělé samice mají také tyto hřebeny, ale jsou mnohem méně výrazné.
Dospělí muži se nazývají silverbacks. Když oni dosáhnou sexuální zralosti, hřbet z šedé nebo stříbrné barvy vlasů se vyvíjí na zádech. Chlupy na zádech, je kratší než na většině jiných částech těla, a jejich vlasy paže je velmi dlouhá. Vzpřímený, muži dosáhne 1,5–1.8 m (5–6 ft) na výšku, s ramenem rozpětí 2.25 m (7 ft 6 v) a váží 204–227 kg (450–500 lb).

The Mountain Gorilla je především pozemní a čtyřnohých. Však, bude stoupat do rodících stromů v případě, že odvětví může nést jeho hmotnost, a je schopen provozu až bipedally 6 m (20 ft). Stejně jako všichni velcí lidoopi jiný než lidé, jeho paže jsou delší než nohy. Pohybuje se od kolena, pěšky (jako obyčejný šimpanz, ale na rozdíl od Bonobo a oba druhy orangutana), podporující jeho váha na zádech jeho zakřivené prsty, spíše než jeho dlaně.

The Mountain Gorilla je denní, mezi nejaktivnější 6:00 am. a 6:00 pm. Mnoho z těchto hodin jsou vynakládány jíst, jako velké množství potravin je třeba pro udržení jeho masivní část. To Krmiva v časných ranních hodinách, spočívá v pozdní ráno a kolem poledne, a odpoledne se opět před odpočinku krmiv v noci. Každá gorila staví hnízdo z okolní vegetace na spaní, budovat novou každý večer. Pouze děti spát ve stejném hnízdě jako jejich matky. Musí opustit své stránky spánku, když slunce vychází kolem 6 na, výjimkou případů, kdy je zima a zataženo; pak často zůstávají déle v jejich hnízdech.