RWANDA DIRECT

Goril de muntanya

Rwanda Gorilla with babyEl goril · la de muntanya (Gorilla beringei beringei) és una de les dues subespècies de goril · les de l'est. Només es troba a les muntanyes Virunga volcàniques d'Àfrica central, dins dels tres parcs nacionals: Mgahinga, al sud-oest d'Uganda; Volcans, al nord-oest de Rwanda; i Virunga, a la República Democràtica del Congo (República Democràtica del Congo). Alguns afirmen que la població de Bwindi a Bosc Impenetrable de Bwindi d'Uganda és una tercera subespècie, encara que hi ha descripció formal taxonòmica ha estat publicat.

El goril · la de muntanya té el pèl més llarg i més fosc que altres espècies de goril ·, el que li permet viure a gran altura i els viatges a les zones on les temperatures cauen per sota de zero. S'ha adaptat a una vida a terra més que qualsevol altre primat no humà, i els seus peus més semblants als dels éssers humans. Els goril · les es poden identificar per empremtes de nas úniques per a cada individu; investigadors solen utilitzar fotografies i il · lustracions de nassos per a la identificació i el seguiment.

 

El goril · la de muntanya, com tots els goril · les, tenint una gran dimorfisme sexual, amb els homes en general pesen el doble que les femelles. Els mascles adults també tenen crestes òssies més pronunciades a la part superior (sagital) i de tornada (nucal) de les seves cranis, donant el seu front d'una manera més cònica. Aquestes crestes ancoren els músculs grans de les seves grans mandíbules. Les femelles adultes també tenen aquestes crestes, però són molt menys pronunciada.
Els mascles adults són anomenats Silverbacks. Quan arriben a la maduresa sexual, una cadira de muntar de pèl gris o de color platejat es desenvolupa a l'esquena. El pèl de l'esquena és més curt que en la majoria d'altres parts del cos, i el seu pèl braç és especialment llarg. Vertical, els mascles aconsegueixen 1,5–1.8 m (5–6 ft) en alçada, amb una extensió dels braços de 2.25 m (7 ft 6 en) i pesar 204–227 kg (450–500 lb).

El goril · la de muntanya és principalment terrestres i quadrúpedes. No obstant això, es pugi als arbres fruiters si les branques es poden portar el seu pes, i és capaç d'executar dues potes fins 6 m (20 ft). Com tots els grans simis no humans, seus braços són més llargs que les seves cames. Es mou per la caminada de artells (com el ximpanzé comú, però a diferència del bonobo i les dues espècies d'orangutan), recolzant el seu pes sobre les espatlles dels seus dits corbats en lloc de les seves mans.

El goril · la de muntanya és diürna, més activa entre 6:00 A.M. i 6:00 p.m. Moltes d'aquestes hores es gasten menjant, ja que es necessiten grans quantitats d'aliments per sostenir el seu enorme embalum. S'alimenta a la matinada, descansa durant el final del matí i al migdia, i per la tarda es farratges de nou abans de descansar a la nit. Cada goril construeix un niu de la vegetació circumdant per dormir, la construcció d'una nova cada nit. Només els nens dormen al mateix niu que les seves mares. Deixen als seus llocs per dormir quan el sol es lleva al voltant de 6 en, excepte quan fa fred i ennuvolat; a continuació, sovint romanen més temps en els seus nius.