RWANDA DIRECT

Горных гарыл

Rwanda Gorilla with babyГорныя гарылы (Гарыла beringei beringei) з'яўляецца адным з двух падвідаў гарыл Усходняй. Ён сустракаецца толькі ў гарах Вирунга вулканічнага Цэнтральнай Афрыкі, на працягу трох нацыянальных паркаў: Мгахинга, на паўднёва-захадзе Уганды; Вулканы, На паўночным захадзе Руанды; і Вирунга, ва ўсходняй частцы Дэмакратычнай Рэспублікі Конга (ДРК). Некаторыя сцвярджаюць, што насельніцтва ў Бвинди Бвинди лес у Угандзе трэці падвід, Хоць фармальны таксанамічных апісанні не было апублікавана.

Горных гарыл мае даўжэй і цямней валасы, чым іншыя віды гарыл, што дазваляе яму жыць на вялікіх вышынях і падарожжа ў раёны, дзе тэмпература апускаецца ніжэй за нуль. Ён прыстасаваўся да жыцця на зямлі больш, чым любы іншы, не чалавечых прыматаў, і яго ногі больш за ўсё нагадваюць тыя з людзей. Гарыл могуць быць вызначаны нос адбіткаў унікальным для кожнага чалавека; даследчыкі часта выкарыстоўваць фатаграфіі і ілюстрацыі насоў для ідэнтыфікацыі і маніторынгу.

 

Горныя гарылы, як і ўсе гарылы, Вельмі палавой марфізм, з мужчынамі, звычайна важаць у два разы больш, чым жанчын. Дарослыя самцы таксама маюць больш выяўленыя касцяныя грабяні на верхняй (сагітальнай) і назад (патылічны) іх чэрапаў, даючы іх галавы больш канічную форму,. Гэтыя грабяні замацаваць масіўныя мышцы свае вялікія сківіцы. Дарослыя самкі таксама маюць гэтыя грабяні, але яны значна менш выяўленым.
Дарослыя самцы называюцца Silverbacks. Калі яны дасягаюць палавой сталасці, сядла шэры або серабрысты валасоў развіваецца на спіне. Валасы на спіне карацей, чым на большасці іншых частак цела, і іх рукі валасы асабліва доўгія. Вертыкальна, самцы дасягаюць 1,5–1.8 м (5–6 фут) у вышыню, з кранштэйнам прамежак 2.25 м (7 фут 6 ў) і важыць 204–227 кілаграм (450–500 фунт).

Горныя гарылы ў асноўным наземныя і чатырохногімі. Аднак, яна будзе лезці ў плоданашэння дрэў, калі галіны можа несці яго вага, і ён здольны працаваць да двух нагах 6 м (20 фут). Як і ўсе прыматы, акрамя чалавека, яго рукі даўжэй ног. Яна рухаецца па кулаку-хада (як шымпанзэ, але ў адрозненне ад Баноба, і абодва выгляду арангутана), вытрымаць яго вага на спінах сваіх сагнутымі пальцамі, а не яго пальмамі.

Горныя гарылы з'яўляецца сутачным, Найбольш актыўнымі паміж 6:00 a.m. і 6:00 p.m. Многія з гэтых гадзін правёў ежы, як вялікая колькасць прадуктаў, неабходных для падтрымання яго масіўнае цела. Гэта кармоў у ранняе раніца, рэшткі ў канцы раніцай і каля паўдня, і ў другой палове дня ён зноў перад кармоў адпачывае ноччу. Кожны гарылы будуе гняздо з навакольнага расліннасці спаць у, будаўніцтва новай кожны вечар. Толькі немаўляты спалі ў адным гняздзе як іх маці. Яны пакідаюць свае сайты спаў, калі сонца ўстае каля 6 на, выключэннем выпадкаў, калі холадна і пахмурна; Затым яны часта даўжэй заставацца ў сваіх гнёздах.