RWANDA DIRECT

Mountain Gorillas

Rwanda Gorilla with babyDie berg gorilla (Gorilla beringei beringei) is een van twee subspesies van die Oos-Gorillas. Dit is net te vinde in die Virunga vulkaniese berge van Sentraal-Afrika, binne drie nasionale parke: Mgahinga, in Suid-wes Uganda; Vulkane, in die noord-weste van Rwanda; en Virunga, in die ooste van die Demokratiese Republiek van die Kongo (DRK). Sommige eis dat die bos van Bwindi bevolking in Uganda se ondoordringbare bos van Bwindi Bos is 'n derde subspesies, Hoewel geen formele taksonomiese beskrywing is gepubliseer.

Die berg gorilla het langer en donkerder hare as ander gorilla spesies, sodat dit in gebiede by hoë hoogtes en reis om te leef waar temperature druppel onder vriespunt. Dit het aangepas by 'n lewe op die grond, meer as enige ander nie-menslike primaat, en sy voete soos dié van die mens. Gorillas kan uitgeken word aan neus druk wat uniek is aan elke individu; navorsers gebruik dikwels foto's en illustrasies van neuse vir die identifisering en monitering.

 

Die berg gorilla, soos al die gorillas, is baie seksueel dimorfies, met die mans gewoonlik weeg dubbel soveel as vroue. Volwasse mans ook 'n meer uitgesproke benige helmtekens op die top (sagittale) en terug (agterhoof) van hul skedels, gee hulle die hoof van 'n koniese vorm. Hierdie helmtekens anker die massiewe spiere van hul groot kake. Volwasse wyfies ook hierdie helmtekens, maar hulle is baie minder prominent.
Volwasse mans is genoem silverbacks. Wanneer hulle seksuele volwassenheid bereik, ontwikkel 'n saal van grys of silwer hare op hul rug. Die hare op hul rug is korter as die meeste ander dele van die liggaam, en hul arm hare is veral lank. Regop, mans bereik 1,5–1.8 m (5–6 m) in hoogte, met 'n arm span van 2.25 m (7 m 6 in) en weeg 204–227 kg (450–500 lb).

Die berggorilla is hoofsaaklik landelike en viervoetig. Egter, Dit klim die vrugtebome as die takke kan sy gewig dra, en dit in staat is om van die bestuur van bipedally tot 6 m (20 m). Soos alle groot ape anders as die mens, sy arms is langer as sy bene. Dit beweeg deur kneukel-loop (soos die gemeenskaplike sjimpansee, maar in teenstelling met die die Bonobo en beide oerangoetang spesies), ondersteuning van sy gewig op die rug van sy krom vingers, eerder as sy handpalms.

Die berggorilla is daglewende, mees aktiewe tussen 6:00 in die voormiddag. en 6:00 uur 's avonds. Baie van hierdie ure word spandeer eet, as die groot hoeveelhede kos wat nodig is om sy massiewe grootmaat te onderhou. Dit soek in vroeë oggend, ruste in die laat oggend en rondom die middag, en in die middag Dit soek weer voor rus in die nag. Elke gorilla bou 'n nes van omliggende plantegroei aan die slaap, die bou van 'n nuwe een elke aand. Slegs babas slaap in dieselfde nes soos hulle moeders. Hulle laat hulle slaap plekke wanneer die son opkom teen ongeveer 6 by die, behalwe wanneer dit koud is en bewolkte; dan is hulle dikwels langer te bly in hul neste.