RWANDA DIRECT

Lake Kivu

Lake Kivu rwandaLake Kivu është UNIK:
Ujërat e saj të thella të përmbajë një sasi e madhe e gazit të tretur.
Ka, në të vërtetë, 65 miliard metra kub metan, me fjalë të tjera ekuivalent i 50 million tonnes of petrol lying at the bottom of the lake under 250 m ujë.

Nëse do të ishte shfrytëzuar, kjo energji, manë vërtetë nga qielli, Ruanda do të sigurojë me një burim pothuajse të pashtershëm të energjisë, çliruar atë nga shqetësimi rreth nevojave energjetike Lidhur me projektet e zhvillimit të saj. Nuk është një stacion pilot për nxjerrjen e metanit për energjinë.

The lake covers a total surface area of some 2,700 km2 (1,040 sq mi) and stands at a height of 1,460 metres (4,790 ft) mbi nivelin e detit. Disa 1 370 km2 ose 58% of the lake's waters lie within DRC borders. Viziton shtratin e tij mbi një Rift Valley Kjo është ngadalë duke u tërhequr Përveç, shkaktuar aktivitetit vullkanik në zonën e, dhe duke e bërë atë veçanërisht të thellë: its maximum depth of 480 m (1,575 ft) renditet e pesëmbëdhjetë në botë. Liqeni është i rrethuar nga malet e madhështor.

The world's tenth-largest inland island, Idjwi, qëndron në liqenin Kivu, si e bën Ishulli i vogël Tshegera, e cila gjithashtu shtrihet brenda kufijve të Parkut Kombëtar Virunga; ndërsa vendbanimet në breg të tij përfshijnë Bukavu, Kabare, Kalehe, Hir dhe Goma në Kongo dhe Gisenyi, Kibuye dhe Cyangugu në Ruanda.

Lake KivuPeshk Native përfshijnë specie të Barbus, Clarias, dhe Haplochromis, si Nile tilapia, një nga dy specie të njohura si sardele Tanganyika, u prezantua në 1959 dhe formoi bazën e peshkimit Zona e re pelagjik. Në fillim të viteve 1990, Numri i peshkatarë në liqen ishte 6,563, nga të cilat 3,027 ishin të lidhura me peshkimin pelagjik dhe 3,536 me peshkimit tradicional. Konflikti i armatosur i përhapur në rajonin përreth nga mesi i viteve 1990 rezultoi në një rënie në të korrat e peshkimit. 

The lake covers a total surface area of some 2,700 km2 (1,040 sq mi) and stands at a height of 1,460 metres (4,790 ft) mbi nivelin e detit. Disa 1 370 km2 ose 58% of the lake's waters lie within DRC borders. Viziton shtratin e tij mbi një Rift Valley Kjo është ngadalë duke u tërhequr Përveç, shkaktuar aktivitetit vullkanik në zonën e, dhe duke e bërë atë veçanërisht të thellë: its maximum depth of 480 m (1,575 ft) renditet e pesëmbëdhjetë në botë. Liqeni është i rrethuar nga malet e madhështor.

The world's tenth-largest inland island, Idjwi, qëndron në liqenin Kivu, si e bën Ishulli i vogël Tshegera, e cila gjithashtu shtrihet brenda kufijve të Parkut Kombëtar Virunga; ndërsa vendbanimet në breg të tij përfshijnë Bukavu, Kabare, Kalehe, Hir dhe Goma në Kongo dhe Gisenyi, Kibuye dhe Cyangugu në Ruanda.

Peshk Native përfshijnë specie të Barbus, Clarias, dhe Haplochromis, si Nile tilapia, një nga dy specie të njohura si sardele Tanganyika, u prezantua në 1959 dhe formoi bazën e peshkimit Zona e re pelagjik. Në fillim të viteve 1990, Numri i peshkatarë në liqen ishte 6,563, nga të cilat 3,027 ishin të lidhura me peshkimin pelagjik dhe 3,536 me peshkimit tradicional. Konflikti i armatosur i përhapur në rajonin përreth nga mesi i viteve 1990 rezultoi në një rënie në të korrat e peshkimit.