RWANDA DIRECT

Intore

intore dancerThe "Intore", еднаш на елитата на традиционалните Руанда армија, не само што беа обучени како воена но исто така и во скок во височина и танц. Тие биле познати за таму извонредна техника овозможувајќи им да скокаат над 2m40. На Intore стана светски познати како танчерки во 1958 кога Светот Експо се одржа во Брисел. Денес Intore танчери се дел од богатата Руанда фолклор.<стр> Танцот воини е скапоцен камен на кореографски наследство на Руанда. Облечени со грива направени од сисал влакна,&nbsp; Tied up on ankles, мали ѕвона Jingle на секој чекор, давајќи им можност на воини танц возбудлива ритам. Throughout the Intore&nbsp; ballet, physical confrontation turns into artistic rivalry and then at "the end" излегува во енергична прегратка на воините. Ова е најстариот уметнички гест на пријателство, взаемна помош и заштита.