RWANDA DIRECT

Akagera lojë Park

akagera wildlife baboobAs part of the Lake Victoria regional mosaic of habitats, the Akagera National Park in eastern Rwanda is a spectacular landscape of rolling hills, Acacia and Combretum woodlands, grasslands, and swamps and lakes that follow the meandering course of the Akagera River. Parku u krijua në 1934 to protect an area covering 2,500 square kilometers (965 square miles) By the 1960s, the Park formed part of a much larger ecosystem that included Uganda's Kikagati Game Reserve, Lake Mburo National Park, and rangeland areas north to the Katonga River. Across the Akagera River to the east, the ecosystem extended into Tanzania's Ibanda and Rumanyika Game Reserves, with corridors of relatively unsettled wood and bushland linking these areas to the Biharamulo and Burigi Game Reserves farther south, between Lake Victoria and the Rwanda border.

game in Akagera Game Park in RwandaAkagera-Liqeni i ekosistemit Mburo ka faunën e veta karakteristike, me disa dukurive të dukshëm dhe mungesave të llojeve të. Topi janë gjetur këtu, hartebeest por nuk janë.. Zebra ishin, herë të shumta, por kurrë nuk kanë qenë të regjistruar në park aty pranë Mbretëreshës Elizabeth Kombëtar në Luginën Rift albertine Ugandës. Impala janë të zakonshme në ekosistem, dhe varg e Impala së nuk përputhen me atë të KOB Uganda, gjenden në zonat e mbrojtura Rift albertine, 60 kilometra në veriperëndim. Ky ekosistem strehon një popullsi mbetje e antilopës larosh, pranishëm në numër shumë të ulëta në Akagera dhe, trishtim, extirpated tani nga Mburo Liqenit Ugandës. Më shumë se 500 specie zogjsh janë regjistruar në Akagera Parkun Kombëtar, përfshirë rrallë këpucëve-faturuar lejlekut; Parku mund të mburremi një prej avifaunas më të ndryshme në kontinentin afrikan.

Sot, Akagera-Liqeni ekosistem Mburo është e fragmentuar dhe popullsia e saj kafshë të egra janë të mbyllur në të vogla, Enklavat shqetësohet. Dhe Mburo Liqeni Parku Kombëtar, e cila është e rrethuar nga kafshët ranches, është reduktuar në 371 square kilometers. . Ugandës Katonga Wildlife Reserve është i izoluar edhe nga fshatrat përreth, dhe popullsia e saj kafshë të egra kanë qenë praktikisht extirpated. Në anën Tanzani, vendbanime njerëzore të bllokojë korridore kafshë të egra për të Biharamulo dhe Burigi. Kështu, mbrojtja e Akagera është me rëndësi kritike për ruajtjen e mbetjeve të këtij komuniteti unik dhe të ndryshme biotikë.